Családi ház vagy lakás (építés, korszerűsítés) villanyszerelési munkáival kapcsolatban az első kérdés, ami felmerülhet, hogy milyen mérőhelyet csináltassunk. Három fázisú mérőhely kialakítása akkor javasolt, ha nagyobb teljesítményű eszközöket szeretnénk használni (klíma, villamos főzőlap, szauna, egyéb nagy teljesítményű, motorikus indítású gépek) és feltételezzük, hogy 1x32A (azaz 7360 Watt) teljesítmény nem lesz elegendő.
A lakossági felhasználók számára elérhető kisfeszültségű villamos hálózat mindenhol háromfázisú, így a 3 fázis szinte mindenhol a fogyasztók rendelkezésére áll.

Mérőhely kialakítási lehetőségek: 1 fázisú mérőhely, 1 fázisú mérőhely + 1 fázisú vezérelt mérő (kedvezményes tarifa), 3 fázisú mérőhely, 3 fázisú mérőhely + 1 vagy 3 fázisú vezérelt mérő (kedvezményes tarifa)

Egy fázis esetében az áramellátás egy vezetőn keresztül, míg három fázis esetén három vezetőn keresztül történik. Az egyfázisú rendszer kétvezetékes (egy fázis és egy nulla vezeték), míg a háromfázisú tápellátás négy vezetékes (három vezető és egy nulla vezeték).

A tápellátás feszültségét illetően az egyfázisú rendszer 230 V, míg a háromfázisú 400 V feszültségű.

Ha segítségre, gyors villanyszerelési munkára van szüksége, hívjon bennünket bizalommal!

Amperszerviz.hu

Call Now Button