Az alap villanyszerelési feladatok nem nehezek (pl. izzócsere, konnektorcsere), a nehézség fokát csak a villamos energia veszélyei jelentik. A legegyszerűbb feladat egy izzó cseréje, mely önmagában könnyű, de ha már esetleg egy gyengébb minőségű foglalatot alkalmazunk, akkor érhetnek minket meglepetések. Például ha az égővel együtt az izzó menetes rögzítéséről gondoskodó tartószerkezet is kicsavaródik, melynek másik felén már érinthető feszültség van. Általában ezeknek a visszaszerelése sem igényel nagy szaktudást, de feszültségmentesítéséről gondoskodni kell, hogy a szerelési munkálatok közben ne érhessen minket baj.

A másik fontos szempont, ha magunk végzünk villanyszerelést házilag, mindig legyen ott valaki aki segít nekünk, aki figyel arra nehogy visszakapcsolják a kismegszakítókat a szerelési műveletek során. Esetleg valamilyen baleset esetén segítséget tud nyújtani nekünk vagy segítséget hívhat.

Mindig győződjünk meg a feszültségmentes állapotról még egy konnektor kicserélésénél is, ha nem vagyunk villamos szakemberek mindenképpen érdemes egy kézi műszerrel felszerelkeznünk, mellyel meg tudjuk mérni a feszültséget egy adott helyen.

Ha nem vagyunk teljesen biztosak, hogy mit csinálunk, inkább hívjunk villanyszerelő szakembert!

A villamos áramütés élettani hatásai halálosak is lehetnek. Az otthon elvégezhető villanyszerelésnél mindenképpen ügyeljünk a biztonságra, nem csak a sajátunkra, hanem arra is, hogy a munka, amit elvégzünk megfelelő biztonságú legyen. Ha az előbbi konnektor szerelési műveletnél tartunk, nagyon fontos a vezetékek megfelelő rögzítése, nehogy kilazuljanak a mindennapi használat során és ez okozzon bajt.

Call Now Button